MEE Rotterdam Rijnmond
Combinatie voor mensen met een beperking werkt in Rotterdam

De samenwerking in de wijkteams Rotterdam tussen MEE, Pameijer, ASVZ, Middin en Firmitas noemen we combinatie voor Mensen met een Beperking (cMB). In dit jaarbericht blikken we terug op de belangrijkste ontwikkelingen die we als organisaties hebben doorgemaakt.

Kenniskringen
We zijn in 2018 doorgegaan met het organiseren van kenniskringen. Dit zijn bijeenkomsten waar medewerkers uit een aantal aangrenzende wijkteams elkaar spreken over hun werk. Daar is plaats voor ontmoeting met anderen. Zo bezocht Richard Scalzo als bestuurder van MEE diverse van deze kringen. Uit de evaluatie bleek dat de wijkteammedewerkers naast ontmoeting ook behoefte hebben aan voeding op allerlei thema’s. Dit is voor 2019 ingevuld met onderwerpen die betrokken partijen gaan presenteren. Zo gaat Pameijer de RAP-methode introduceren, gaat ASVZ in op de sociale rollen en vertelt MEE het verhaal over de zorgonderwijsspecialisten (ZOS) en de Wet Langdurige Zorg.

Salarissen en arrangementen
Belangrijke gespreksonderwerpen in de samenwerking waren salariëring, arrangementen Jeugd en de vraag naar meer aandacht voor andere onderwerpen naast Jeugd. Zo speelde de opzet van het waakvlamproject een belangrijke rol (lees ook het verhaal van Andrea in dit jaarbericht). 

Methodieken opvoedingsondersteuning
Voor 2019 staan het aanbrengen van methodieken op het gebied van opvoedingsondersteuning en het maken van verbinding met de wijknetwerken op de agenda van de stuurgroep cMB. Naast de stuurgroep zijn er ook werkgroepen binnen cMB actief. In 2018 heeft de werkgroep communicatie in samenwerking met de gemeente Rotterdam een onderdeel op het intranet van de gemeente Rotterdam opgezet en ingericht (een zogenaamde RIO-pagina). Vanuit MEE wordt deze pagina wekelijks onderhouden. Daarnaast zijn er een aantal bijeenkomsten georganiseerd met lezingen en workshops voor alle wijkteammedewerkers die voor mensen met een beperking werken.

Primair proces
De werkgroep Primair Proces is druk geweest met het opvullen van vacatures en het inzetten van praktijkcoaches. Het is in 2018 gelukt om alle vacatures goed op te vullen. Vooral door de inzet van trainees. Deze jonge professionals krijgen van interne praktijkcoaches een jaar lang intensieve begeleiding. Elke twee weken is er overleg over protocollen, casussen of thema’s als huiselijk geweld, NAH-expertise of andere inhoudelijke onderwerpen. Daarnaast maken ze leerwerk-opdrachten waarin ze reflecteren op eigen handelen of waar ze de inzet van het wijknetwerk in kaart moeten brengen of ze pluizen wetgeving uit op Langdurige zorg, Jeugdzorg of de wet Passend onderwijs. In 2019 gaan alle organisaties verder met deze inzet van praktijkcoaches.

Terug naar het jaarbericht
MEE
Boompjes 554
3011 XZ ROTTERDAM
Infolijn 010 282 11 11
(ma-vr 9-12 uur)
Secretariaat 010 282 11 44
secretariaat@meerotterdam.nl
Kantoor open ma. t/m vr. 9.00 - 17.00
Bereikbaarheidsinformatie
Volg ons:
Facebook   Linkedin   Instagram
Reageren